Bir ürün nasıl hem çevre dostu hem de tek kullanımlık olabilir?

İlk olarak tek kullanımlık tanımıyla başlamak isteriz.

Tek kullanımlık demek ürünün sadece o an veya o saniye kullanılıp çöpe atılması gerektiği anlamına gelmez. O ürünün ilk kullanımı için açılmasından sonra ömrünün sonuna kadar kullanıldığı veya artık kullanılamayacak bir hale gelene kadar kullanılıp atılmasıda o ürünü tek kullanımlık yapar.

Örneğin; yeni bir ürün, paketinden açıldıktan sonra 6 ay boyunca kullanılıp geri dönüşüme atıldığı zaman o ürün tek kullanımlık olarak adlandırılabilir.

Bizim ürünlerimizde aynı bu şekildedir. Yeni alınan tek kullanımlık yastık kılıfını 1 hafta boyunca kullanıp sonra geri dönüşüm kutusuna attığınızda bu ürün hala tek kullanımlık olarak adlandırılır veya tek kullanımlık çarşaf ürününü paketinden açıp 10 gün kullandıktan sonra geri dönüşüme attığınızda bu ürün hala tek kullanımlık olarak adlandırılır.

Tek kullanımlık tanımı konusunda sizleri biraz aydınlatabildiysek şimdi ürünlerimizin nasıl çevre dostu olduğunu size anlatmak isteriz.

Tek kullanımlık ürünlerimiz dünyadaki en değerli doğal kaynağımız olan sudan tasarruf etmemizi sağlar. Geleneksel havluları yıkamak yerine Haypak tek kullanımlık havluları kullanarak sudan ve elektrikten tasarruf edersiniz.

Bunun yanında doğaya en çok zarar veren ürünlerin başında gelen deterjan doğada çözünemediğinden toprağı ve suyu kirletir. Tek kullanımlık Haypak ürünleri kullanarak deterjan tüketimini azaltabilir ve çevreyi koruyabilirsiniz.

Aynı zamanda, ürünlerimiz ağacın içindeki selülozdan üretilir ve yüzde yüz geri dönüştürülebilir. Tek yapmanız gereken ürünlerimizi kullandıktan sonra kağıt geri dönüşüm kutusuna atmak ve atmayanları tatlı bir dille uyarmaktır.

Son olarak ürünlerimizin çevre dostu olmasının yanında aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemeye katkı sağladığını belirtmek isteriz. Spor salonları, oteller, hastaneler, berberler ve benzeri yerlerde kullanımı ortak olan havlu ve çarşaf gibi ürünlerden bulaşabilecek hastalıkları önlemede tek kullanımlık ürünler tavsiye edilir.

Bol geri dönüşümlü ve hijyenik günler dileriz.

Yorumlar (1 yorum)

  • Ferda Yaman |

    Seyehatlerde ve konaklamalar için son derece mantıklı. Torunum kayak kampına gidecek. Tam onlara göre
    Tşkler

Yorum yaz

Aşağıdaki 'Yorumu Yayınla' düğmesine bastıktan sonra yorumunuz admin onayına gönderilecektir. Bu önlemi spam, küfür, kaba dil, hakaret içeren yorumları engellemek için aldık.